***       Водещите вечерни новини       на 17 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 17 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия и Иран „предупреждават“ Израел да спре навлизането в Газа. Предстоят важни промени в „Гражданската отговорност“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 октомври   

 

Ръководителят на Кремъл, който самичък води унищожителна война против Украйна, прикани за преустановяване на огъня, с цел да се отбрани цивилното население.

Песков за следващ път удостовери, че се чака Абас да посети Москва, макар че не е избрана дата. Русия се застъпва за основаването на самостоятелна палестинска страна, като в същото време поддържа гаранциите за сигурност на Израел.

„ Ударите на съпротивителния фронт против ционистките режими (Израел - бел. ред.) ще продължат, до момента в който този " раков израстък " не бъде изкоренен от картата на света ", сподели Фадави.

„ Друга ударна вълна идва, в случай че Израел не приключи жестокостите в Газа ", закани се той.

Пентагонът заяви през днешния ден, че 2000 американски бойци са в нараснала бойна подготвеност на фона на рецесията в Близкия изток, съобщи Агенция Франс Прес.

Натискът на българското държавно управление върху съветските енергийни активи в България е предиздвикал „ Лукойл Нефтохим ” да стартира развой на продажба на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас. Това споделя финансовият министър Асен Василев пред „ Файненшъл Таймс ” в специфичен материал за страната ни и съветските енергийни маневри.

Василев твърди пред изданието, че евентуално има икономическа изгода от промяната на собствеността и декларира, че „ имаме индикации за интерес ”. Правителството не взе участие в продажбата на рафинерията, която доставя на интернационалните клиенти повече от половината от продукцията си – в това число значими доставки на дизел за Украйна при започване на съветската инвазия.

България може би има най-малко един жител, който е пленник на Хамас, написа The Wall Street Journal.

Πaлecтинcĸaтa въopъжeнa гpyпиpoвĸa " Xaмac " изпoлзвa глoбaлнa финaнcoвa мpeжa, зa дa нacoчвa пoдĸpeпa oт блaгoтвopитeлни opгaнизaции и пpиятeлcĸи нaции, пpeĸapвaйĸи пapи пpeз тyнeли в Гaзa или изпoлзвaйĸи ĸpиптoвaлyти, зa дa зaoбиĸoли мeждyнapoднитe caнĸции, твъpдят eĸcпepти, цитиpaни oт Rеutеrѕ.

Всеки осигурител би трябвало да одобри лични правила за системата „ бонус-малус “, при която цената на застраховката „ Гражданска отговорност “ зависи от рисковия профил на лидера и от това дали отговорно е предизвикал вреди при произшествия. Това планува план за промени в Кодекса за застраховането, оповестен за публично разискване от Министерството на финансите.

Напрежението е много съществено от началото на есента. България още веднъж е сложена в една деликатна обстановка, тъй като има риск през нас да мине бежански поток. Това съобщи в ефира на Nova News Тихомир Безлов, старши специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

Депутатите от краткотрайната комисия за сигурността на машинния избор изслушаха ютюбъра Станислав Цанов за машинното гласоподаване, връзката му с Алексей Петров и заканите, които твърди, че е получавал от него.

В Брюксел през вчерашния ден въоръжен мъж откри пукотевица против група шведски футболни почитатели, като умъртви двама от тях. Заподозреният причинител на нападението е обезвреден по време на полицейска акция, припомниха от външното ни министерство. 

Дворецът Версай във Франция изтегля своите гости и ще бъде затворен през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Телевизия Бе Еф Ем, базирайки се на източници от полицията, заяви, че екип сапьори се отзовал на сигнала за паника.

На 14 октомври, ден след убийството на преподавател при ислямистка офанзива, бомбени закани, които се оказаха подправени, постановиха евакуация на Лувъра, Версай и парижка жп гара, отбелязва БНР.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР